Flexitáriánus diéta

Flexitáriánus étrend - ez lesz a jövő legjobb diétája?

Bodon Judit dietetikus Az utóbbi években előtérbe került a vegetáriánus és a vegán étrend, de mit tehetnek azok, akik nem szeretnének örökre lemondani a húsfogyasztásról?

flexitáriánus diéta króm fogyás mellékhatásai

Ahogy azt már mi is flexitáriánus diéta megírtuk a Nosalty Életmód rovatának hasábjain, az idei év, illetve talán a jövő legjobb étrendje a növényi alapú étrend. A vegetáriánus és a vegán étrendek előretörésének fő oka a bolygónk fenntarthatóságának kérdése.

flexitáriánus diéta a legjobb testzsírégető kiegészítő

Sokak szerint ezek, a részben vagy egészben növény alapuló étrendek nagy mértékben hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a Föld ökológiai szisztémája újra egyensúlyba kerülhessen. Sokan vannak azonban, akik a fentiek figyelembe vétele mellett nem szeretnének mégsem örökre lemondani az állati eredetű alapanyagok fogyasztásáról, de nyitottak a zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék arányának növelésére étrendjükben.

Ezt az elképzelést hivatott megvalósítani az ún. Ebben az étrendben nagyon hangsúlyos szerepet kapnak a növényi alapanyagok, de a hús- hal- tejtermék- tojásfogyasztást rugalmasan beilleszthetőnek ítélik a mindennapokba.

flexitáriánus diéta eredmények fogyás szürke tn

Mik a flexitáriánus étrend fő jellemzői? A flexitáriánus étrend előtérbe flexitáriánus diéta a természetes eredetű növényi fehérjeforrásokat, de lehetőséget ad az állati eredetű alapanyagok mértékletes fogyasztására is.

Egészséges és diétás RÉPATORTA

Egy jól összeállított, kiegyensúlyozott flexitáriánus étrend hozzájárulhat a testsúly optimalizálásához, valamint egyes krónikus betegségek, mint pl. Emellett segíti a bolygó ökoszisztémájának egyensúlyát. Ez az étrend - ahogy a nevéből is kiderül - nem szigorú szabályokon alapul, sokkal inkább egy életmódnak tekinthető, mint pusztán egy diétának.

Mucsi Blanka Central Médiacsoport Zrt. Nem kérdés, hogy ahogy jelenleg táplálkozunk, hosszú távon fenntarthatatlan, az élhetőbb jövő érdekében csökkentenünk kellene az állati eredetű összetevők, főleg a hús fogyasztásának a mennyiségét. A flexitáriánus étrend azoknak kedvez, akik nem akarnak örökre lemondani a megszokott élvezetekről, de szeretnének ökotudatosabban étkezni. A kutatók többsége egyetért abban, hogy a bolygó túlélésének flexitáriánus diéta növényi alapú ételekre kellene váltanunk, a flexitáriánus diéta viszont azoknak is fenntartható lehetőséget kínál, akik nem szeretnék teljesen kizárni az életükből az állati alapanyagokat.

Elsősorban nem arra ad iránymutatást, hogy miket korlátozzunk az étrendünkben, hanem arra, flexitáriánus diéta miből fogyasszunk többet. Alapelvei: elsősorban zöldségeket, gyümölcsöket, hüvelyeseket flexitáriánus diéta teljes értékű gabonákat fogyasszunk, fehérjebevitel terén helyezzük át a hangsúlyt az állati eredetű fehérjékről a növényi eredetűekre, legyünk rugalmasak - alkalmanként fogyaszthatunk húst és egyéb állati eredetű termékeket, kerüljük a feldolgozott élelmiszereket, korlátozzuk a hozzáadottcukor-bevitelünket!

flexitáriánus diéta gondozó fogyás

Lehet, hogy érdekel