Hogy diétázzak. Fogyni szeretne? Ne diétázzon! - HáziPatika

hogy diétázzak

Hogyan működik az éhségérzeted?

A régi korok emberének természetes volt, hogy akkor evett, ha éhes volt — már persze, hogy diétázzak volt mit ennie. Amikor jóllakott, akkor abbahagyta az evést. Így van ez ma a természeti népeknél is, és azoknál, akik hallgatnak szervezetük szavaira.

Itt hangsúlyozzuk, hogy nem profi verseny pl. Mi maradunk a hagyományos "oldschool" diétánál, ami az emberek nagy részénél tényleg működik is! Pár tipikus diétás hiba: Egész télen eszed a sok szemét kaját cukros, fehér lisztes Ha nagy a testzsír százalékod vagy nagyon túlsúlyos vagy az többnyire a jelenlegi táplálkozási szokásod következménye. A zsír nem egyenlő a hízással!

A zsírsejtek által termelt leptin hormon mennyisége mutatja, hogy épp melyik információt küldi az agyadnak. Ily módon a tested egészen elegánsan belülről fogyás regina el abba az ideális állapotba, amelyben a tápanyagbeviteled és tápanyagszükségleted egyensúlyba kerül.

fogyni hogy nagyobbnak tűnjön

Ennek hatására annyit és addig eszel, amíg egyik jelzőrendszered sem ver riadót, vagyis nem ácsingózik újabb kalóriák után. A tested stressz árasztja el. Lefordítva ez a következőt jelenti: ha egy drasztikus diétát követsz — márpedig hogy diétázzak legtöbb fogyókúra esetében ez csinálod —, akkor az egyensúlyod óhatatlanul felborul és erős stressz jelentkezik a szervezetedben.

legjobb tea fogyáshoz dr oz

Így a rendszered működésében zavar áll be. A diétád során feszültséget érzel, és ezért a későbbi jojó-hatás garantált. Jól jegyezd meg: a kevesebb evés önmagában nem hoz sikert, ha nem tudod, hogyan szabályozhatod zsírraktáraid működését.

testpakolás zsírégetés

Fontossági sorrendben ezek a következők: Zsírraktár: anyagcseréd szabályozója, energiavezérlő központod, a legfontosabb túlélési garanciád. Pajzsmirigy: belső fűtőerőműved, központi anyagcsere-szabályzód.

fogyás vonzereje

Fehérjék: A szervezeted akkor működik jól, hogy diétázzak megfelelő arányban kap fehérjét, szénhidrátot és zsírt. Ezek közül a legfontosabb a fehérje, hiszen e nélkül a tested működésképtelen, s hiánya súlyos zavarokat okozhat szervezetedben. Nézd át, milyen következményekkel kell számolnod, ha testednek nem biztosítod a megfelelő fehérje mennyiséget: 1.

cara minum zsírégető elit s7

Fehérje hiányában tested az izmaidtól veszi el a fehérjét, legelőször a szívizmodból. Csökken az anyagcseréd, a pajzsmirigyed tempója, így a zsírtartalékaid hosszú időre stabilan megmaradnak a szervezetedben.

A szervezeted ilyen helyzetben vészhelyzet éhségriadót fúj, vagyis rádtörhet egy hatalmas falási roham.

fogyni emelje hdl

Aminek persze csak további felhalmozott zsírtartalékok lesznek a következményei.

Lehet, hogy érdekel