Lefogysz megfázással. Lefogytam, pedig nem akartam!, Fogyás, ha megfázik

Tüdőgyulladás, megfázás tünetei és kezelése

Megfáztam - diétázzak tovább?

Hogyan kell lefogyni gyömbér

Ebben a tavaszi zavaros időben szinte borítékolható, hogy hirtelen záporok érkeznek. Én magam is beleestem, elég volt egy séta, ahol eláztam és máris elért a megfázás. Nem lefogysz megfázással akármilyen. Gyengélkedős, hideg rázós, végtag fájdalmas, egész nap alvós meghűlés lett rajtam úrrá. Jómagam nagyon félek minden ilyen megbetegedéstől, mert pár éve kivették a mandulámat és szinte mindig lehúzódnak a betegségek a gégém felé.

lefogysz megfázással

Ezért én tényleg óvatos vagyok. Sál mindig van a táskámban vagy az autómban és hideget is óvatosan iszom. Mégis sikerült most igazán lebetegedni.

lefogysz megfázással

Ha elér minket egy igazán megterhelő nyavalya, akkor semmi sem érdekel bennünket, csak a jobbulásért küzdünk, így az utolsó, ami fontos számunkra, az a diéta.

Ha épp egy fogyókúra projekt kellő közepén állunk, beüt a pánik, hogy lefogysz megfázással kilóval akár nehezebben jövünk ki a betegségből, mert oda a sport és a diétás menüsor. Lefogysz megfázással az étvággyal gyakorta van gond, mégis egész nap fekszünk és én magam is elkövettem régen a legnagyobb hibákat.

lefogysz megfázással

Ha beteg voltam, jutalmaztam magam a finom rostos gyümölcslevekkel, a lisztes főzelékekkel, a gyors pékáruval és az agyon mézezett és cukrozott forró teával. Indokolatlanul ízesítünk, édesítünk, mert cél a gyors felépülés.

Mégis miért fázunk meg? Ha elkövettük azt a hibát, hogy nyitott ablak mellett aludtunk, huzatos helyen tartózkodtunk sokáig, nem megfelelően öltöztünk fel az időjárási viszonyokhoz képest lefogysz megfázással hirtelen ért bennünket egy zápor hideg fuvallata, annak sokszor megfázás lehet a következménye. A hidegebb, szelesebb időjárás ideális feltételeket szolgáltat a felső légúti betegségek kórokozóinak terjedéséhez és gyengíti az immunrendszerünket.

A sport elősegíti a vírusok szervezetben való terjedését, így azok legrosszabb esetben a szívet is megfertőzhetik. Az immunrendszer nem képes felvenni a harcot a kórokozókkal szemben, gyulladásos folyamatok indulnak be, szívizomgyulladás myocarditis alakulhat ki, mely akár halálos kimenetelű betegség lefogysz megfázással lehet. A vírusfertőzés következtében az immunrendszer fokozott működésbe kezd, aki ilyenkor sportol, dupla stresszhatásnak teszi ki szervezetét. Azt is hozzá kell tennünk, hogy az egészséges szervezet számára az erőnlétnek megfelelő sport nem jelent stresszt.

Idén tavasszal sok háztartásban jóval tovább tartott a fűtés szezon a szeszélyes, esős időjárás miatt, ami kedvez a betegségeknek. A fűtött helyiségek levegője kiszárítja az orr és a felső légutak nyálkahártyáját, ami így ideális hellyé válik a vírusoknak és baktériumoknak.

Női egészség

Ha ezek a kórokozók elszaporodnak, könnyen lefogysz megfázással a megfázás. Alacsonyabb hőmérsékleti viszonyok mellett szervezetünk kevésbé tud ellenállni a kórokozók támadásainak, mint verőfényes napsütésben.

lefogysz megfázással

A hideg ugyanis gyengíti immunrendszerünket. Hidegebb környezetben romlik a végtagok vérellátása, az immunrendszer védelmét biztosító sejtek kevésbé hatékonyan működnek, mert nincs számukra megfelelő hőmérséklet. Ilyen feltételek mellett a kórokozók gyorsan elszaporodnak, lefogysz megfázással mielőtt az immunrendszer válaszolna.

  • Normális, hogy megfázás alatt lefogy?
  • Metode de slabit burta
  • Lefogytam, pedig nem akartam!, Fogyás, ha megfázik
  • Tüdőgyulladás, megfázás tünetei és kezelése

A hideg idő velejárói tehát hatással vannak a kórokozók terjedésére és ellenálló képességünk működésére, ezért gyakoribb a megfázás rosszabb, esős időben, mint nyáron, amikor nagyon jó idő van. Mit tegyünk, ha már megfáztunk és nem tudjuk tartani a diétás tervet?

Lefogytam, pedig nem akartam!

Érthető, hogy nem fogunk eredeti menüsorunk mellett kitartani, mert ágyban fekve tudunk leggyorsabban kikerülni a bacitengerből. A lefogysz megfázással fölött állni és több napi ételt megfőzni se kedvünk nem lesz, se pedig erőnk.

lefogysz megfázással

Maradnak a tartósan ehető, könnyen elkészíthető vagy beszerezhető étkek, "csodaszerek". Mit ne együnk?

Lehet, hogy érdekel